Værdibokse og våbenskabe

Værdibokse

Moderne værdibokse er ofte forsynet med en mekanisk tilholderlås, eller en digital kodelås.

På ældre modeller ses også ofte en dejle-lås, som er forsynet med en masse tal. For at åbne låsen, skal dejlen drejes skiftevis til højre og venstre, hvor der stoppes ud for et forudbestemt tal (koden).

Du kan downloade F & P vejledningen her på vores Links og Download side

Våbenskabe

Våbenskabe er oftest forsynet med en mekanisk tilholderlås, som kan åbnes med en tilholdernøgle. I følge Våbenloven stilles der krav til et våbenskabs udførsel og montering. Du kan læse mere om hvilke krav der stilles i F & P vejledningen som kan hentes på vore Links og Download side.

Bemærk at F & P har skærpede deres krav til monteringen af skabene, men at de skærppede krav kun gælder kunderne og forsikringsselskaberne, og at kravene i Våbenloven ikke er blevet skærpet. Man kan altså komme ud for, at man har overholdt lovkravet til opbevaringen af et våben, men at forsikringsselkabet ikke vil dækken ens tab ved f.eks. et indbrud, fordi man ikke har overholdt forsikringsselskabet krav!

 

 

Kan våbenskabe fåes til almindelig nøgle?

Ja nogle våbenskabe der forberet for montering af en rund slagfast sikkerhedscylinder der kan indgå i et låsesystem, hvor man kan sikre at det kun er den enkelte bruger der har adgang. For at skabet lever op til kravende i Våbenloven SKAFOR BLÅ skal låsecylinderen levet op til kravet SKAFOR RØD, da det er cylinderen der anses for at være skabets svageste led.

Her er et eksempel på hvordan et sådan låsesystem kunne se ud:

A-nøglen kan åbne – Hoveddøren, garageporten, postkassen, våbenskabet men ikke værdiboksen (til smykker).

B-nøglen kan åbne – Hoveddøren, garageporten, postkassen, værdiboksen men ikke våbenskabet.

C-nøglen kan åbne – Hoveddøren, postkassen (denne nøgle kan evt. udleveres til familiens børn).

D-nøglen kan kun åbne postkassen og evt. garageporten (udleveres f.eks. til naboen mens man er ude og rejse).